به گزارش خبرنگار مهر، گوشت مرغ با افزایش قیمت گوشت قرمز به بیش از ۵۰۰ هزار تومان در هر کیلو، تأمین کننده بخشی از پروتئین خانوار ایرانی شده است. اردیبهشت امسال نرخ مصوب هر کیلو گوشت مرغ گرم ۷۳ هزار تومان تعیین و ابلاغ شد اما این عدد بین ۷۸ تا بیش از ۱۰۰ هزار تومان در نوسان بوده است.
رصد میدانی بازار نشان میدهد نوسان قیمتی در نیمه نخست سال بیشتر بوده و در نیمه دوم در مهر ماه این قیمت بین ۷۸ تا ۸۷ هزار تومان متغیر بود. با آغاز آبان قیمتها دوباره روند صعودی داشته و در ابتدای هفته (روزهای پایانی آبان) هر کیلو گوشت مرغ با نرخ ۸۸ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش رسیده است.
شایعه کاهش جوجهریزی این نگرانی را به وجود آورده است که قیمت گوشت مرغ باز هم افزایش یابد اما معاون وزیر در امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اطمینان داد، در حوزه تأمین گوشت مرغ در ماههای آتی مشکلی وجود ندارد.
آمار تولید گوشت چقدر بود؟
بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای رسمی کشور در ماه مهر امسال، وزن گوشت عرضه شده انواع طیور ۲۰۴.۲۰۴ تن بوده که سهم گوشت مرغ بیش از سایر انواع طیور است.
گوشت مرغ با ۱۹۰.۲۰۱ تن، ۹۸.۵ درصد از وزن کل گوشت طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. گوشت بوقلمون با ۱.۵۴۱ تن و سایر انواع طیور با ۱.۴۷۳ تن بهترتیب ۰.۸ و ۰.۷ درصد از وزن کل گوشت طیور عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در مهر ماه با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشاندهنده افزایش ۵۵ درصدی مقدار عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار عرضه گوشت طیور در مهر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل برای مرغ ۵۵ درصد، برای بوقلمون ۲۱ درصد و برای بلدرچین ۴۷ درصد افزایش، برای شترمرغ ۵۶ درصد کاهش و برای سایر انواع طیور ۸۰ درصد افزایش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاههای رسمی کشور در مهر ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (شهریور) در حدود ۲ درصد افزایش داشته است.
نظر شما